Kako napisati SEO članek?

 

SEO (Search Engine Optimization) je proces, ki se uporablja pri objavah na spletu in na spletnih straneh. Cilj je povečanje prepoznavnosti in večja obiskanost spletne strani. Posledično to pomeni višjo uvrstitev v iskalnikih in s tem tudi več bralcev. Za pisanje SEO članka je potrebno predvsem občutek za pisanje besedil, da je sam članek zanimiv in prijeten za branje. Zelo pomembno je, da v članek strateško umestimo ključne fraze ali ključne besede in vključimo hiperpovezave do in iz zunanjih virov. S tem povečamo število bralcev spletne strani.

Vsak članek mora biti napisan dobro, ustvarjalno in informativno. Če je le mogoče v njem podajamo nov vidik na določeno temo in bralca že na začetku pritegnemo, da si ga bo želel prebrati v celoti.  Vsebuje naj informacije, ki so na nek način pomembne za bralce. To pomeni, da so informativne, zabavne ali kako drugače koristne.

 

Naredite seznam ključnih fraz in ključnih besed

 

Osnove SEO na w3schools.com
Nekaj osnovnih SEO informacij lahko najdete tudi na spletni strani w3schools
 

Ključne besede in ključne fraze so pomembne tudi za vaše urednike in razvijalce spletne strani, saj jih je potrebno vključiti v metapodatke spletne strani, kar je tudi del HTML kode.

Ključne fraze in ključne besede so besede ali kombinacije besed, katere ljudje uporabljajo za iskanje informacij o temi, o kateri pišete. Npr: ključne fraza za članek o selitvi je lahko "selitev in prevoz" ali "kako med selitivijo poskrbeti za prevoz," medtem ko so ključne besede  lahko "prevoz," "selitev" ali "selitve."


Ključne fraze in ključne besede registrirajo tako imenovani "pajki," ali skripte, ki jih spletni iskalniki pošiljajo na vsako spletno stran na internetu. Pajki "plazijo" po spletnih straneh in analizirajo vsebino in kakovost vsebine.

 

Eden od načinov kako analizirati vsebino je, da s pomočjo vnesenih ključnih besed in ključnih fraz določimo temo članka. Poleg tega pa zaznavajo kako pogosto se  posamezna ključna beseda ali fraza pojavi med vsebino, ali je stran slovnično pravilna in  katere vrste vhodnih in izhodnih hiperpovezave vsebuje.

 

Bodite pozorni!

 

 • Prepričajte se, da je besedilo slovnično pravilno in ne vsebuje pravopisnih napak.
 • Dajte članku naslov.
 • Uporabite najbolj pomembne ključne besede in ključne fraze v članku. Po možnosti v prvem stavku  in vsaj v prvem odstavku.
 • Ne pretiravajte s številom ključnih besed in ključnih fraz. Razporedite jih skozi celotno besedilo v naravnem ritmu. Priporočena gostota ključnih besed je 1-3%.
 • Vključite najbolj pomembne ključne besede in ključnih fraze v naslov članka.
 • Če je smiselno besedilu, ključnim besedam in ključnim frazam dadajte poševno ali krepko obliko pisave.
 • V članek vključujte hiperpovezave na druge spletne strani, ki so pomembne za vašo temo. Te spletne strani naj bodo kakovostne, pristne in z enostavno navigacijo.
 • Vzpostavite povezave na vaš članek.  Tudi če ste napisali odličen članek, morate obvestiti svet o tem. To lahko storite že z objavo hiperpovezave do vašega članka na vašem Facebook ali Twitter profilu in spodbudo prijateljem, ki vam sledijo,  da jo delijo.

 

Kako napisati SEO članek?

 

Optimizacija spletnih strani je zelo širok pojem, v katerem je vključenih še ogromno drugih dejavnikov in elementov. Tako ON SITE SEO kot tudi OFF SITE SEO vsebujejo veliko elementov, pri katerih je vsak po svoje pomemben člen celotne optimizacije. Za razmislek si lahko tukaj pogledate periodično tabelo SEO faktorjev.Pojdi nazaj

Ekipa

EDsolution.si je agencija za spletne storitve, ki se ukvarja z zagotavljanjem optimalnih spletnih rešitev. Naša ekipa se zaveda, da si naše stranke zaslužijo naš čas in pozornost, zato vsaki stranki ponujamo visoko kakovostne izdelke. Naši cilji so vrhunska kakovost, doseganje odličnih prodajnih rezultatov in zadovoljstvo naših naročnikov.

Več o tem

Brezplačna analiza

Dovolite, da pregledamo ter analiziramo vašo spletno stran - BREZPLAČNO.

 • Analiza uporabniške izkušnje spletne strani
 • Analiza optimizacije spletne strani
 • Analiza Google adWords kampanje

Preizkusi

Hitri kontakt

EDsolution.si, spletne storitve

Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

 

GSM: 040 815 314

 

E-pošta: info@edsolution.si

Vizitka podjetja

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.