Postavitev spletne strani za manjša in večja podjetja

Spletna predstavitev je torej ključnega pomena, saj odloča o tem, ali bomo obiskovalca naše spletne strani prepričali v nakup izdelka ali naročilo storitve, ali pa bo našo stran zapustil razočaran. Zato je prav postavitev spletne strani en izmed prvih in najbolj pomembnih korakov na poti do uspešnega spletnega posla.

 

Za postavitev spletne strani pa moramo imeti izdelan že celoten načrt oziroma vizijo spletnega poslovanja, saj moramo vnaprej vedeti, kakšno vrsto spletne strani potrebujemo. Predvsem manjša podjetja in samostojni podjetniki se zadovoljijo že z osnovno spletno vizitko, ki vsebuje ključne informacije o izdelkih ali storitvah, cenik in kontaktne podatke, saj danes še kako velja rek, da česar ni na spletu tudi v »resničnem« življenju ni. Za marsikoga bo takšna spletna stran popolnoma zadostovala, še posebej zato, ker je osnovna izdelava spletnih strani cenovno ugodnejša od izdelave spletnih strani s številnimi dodatnimi funkcijami. Paziti je treba le na to, da spletna vizitka potencialnim strankam nudi vse potrebne informacije, predvsem ne smemo pozabiti na podatke za kontakt oziroma naročilo.

 

Tisti spletni trgovci, ki želijo svoje izdelke tudi v večji količini prodajati preko spleta, pa bodo potrebovali spletno trgovino. Izdelava spletnih trgovin je sicer nekoliko zahtevnejša od izdelovanja spletnih strani, a trgovine nudijo veliko več, predvsem pa z odprtjem dodatnega prodajnega kanala pospešijo prodajo. Mnoga podjetja na primer svoje izdelke prodajajo izključno prek spleta in fizične poslovalnice sploh nimajo. Tudi za takšna podjetja pride v poštev postavitev spletne strani z informacijami o podjetju in ponudbi, veliko več pozornosti pa bodo spletni poslovneži namenili izdelavi spletne trgovine, ki je navadno glavni adut takšnih podjetij pri prodaji preko spleta.

 

Delitev spletnih strani na predstavitvene strani in spletne trgovine je seveda zelo groba in nedodelana, saj poznamo še malo morje drugih vrst spletnih strani. Potrebno je le poudariti, da je vsaka prisotnost na spletu za podjetje dobra. V nekaterih primerih lahko celo enostavna spletna vizitka prinese boljše prodajne uspehe kot spletna trgovina. V vsakem primeru seveda velja, da mora biti postavitev spletne strani ali trgovine izvedena načrtovano, strokovno in celovito, saj bomo izboljšanje poslovnih rezultatov dosegli le s trdim delom.

Pojdi nazaj

Ekipa

EDsolution.si je agencija za spletne storitve, ki se ukvarja z zagotavljanjem optimalnih spletnih rešitev. Naša ekipa se zaveda, da si naše stranke zaslužijo naš čas in pozornost, zato vsaki stranki ponujamo visoko kakovostne izdelke. Naši cilji so vrhunska kakovost, doseganje odličnih prodajnih rezultatov in zadovoljstvo naših naročnikov.

Več o tem

Brezplačna analiza

Dovolite, da pregledamo ter analiziramo vašo spletno stran - BREZPLAČNO.

  • Analiza uporabniške izkušnje spletne strani
  • Analiza optimizacije spletne strani
  • Analiza Google adWords kampanje

Preizkusi

Hitri kontakt

EDsolution.si, spletne storitve

Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

 

GSM: 040 815 314

 

E-pošta: info@edsolution.si

Vizitka podjetja

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.