Postavitev spletne trgovine naj bo vedno profesionalna

Kategorije: Spletne trgovine

Postavitev spletne trgovine mora biti opravljena profesionalno, saj je vsaka spletna trgovina namenjena prodaji, na to pa vplivajo številni dejavniki, ki jih pri enostavni objavi spletne strani na spletu posameznik ne more zaobjeti. Izdelava spletnih strani je dolgotrajen postopek, pri katerem je treba upoštevati veliko podrobnosti, zato je dobro postavitev trgovine prepustiti profesionalcem – ponudba navadno obsega popolno izdelavo spletne trgovine, od načrtovanja, dizajniranja in programiranja, do optimizacije in spremljanja prodajnih rezultatov. Že tega grobega okvira se ne držijo tisti, ki svojo spletno trgovino postavijo kar sami, na primer z uporabo kakšnega CMS sistema – takšna trgovina ne bo prilagojena željam in potrebam posameznika, kar se bo takoj pokazalo v slabši prodaji. Poleg tega večina sistemov zelo omejuje svobodo, ki jo sicer omogoča izdelava spletne trgovine po meri. Ne moremo si prilagoditi izgleda predstavitve izdelkov, postopka nakupa, prikaza ponudbe, največ težav pa navadno povzroča prilagajanje izpisa računov, spremljanje zaloge in usklajevanje davkov. Takšne pomanjkljivosti prav gotovo ne odtehtajo nižje cene, ki je pogosto argument pri odločanju za samostojno ali profesionalno postavitev spletne trgovine.

 

Tudi po drugih izračunih se cenovna ugodnost samostojne izdelave spletne trgovine ne izkaže kot bistvena prednost te možnosti. Manjša kot je investicija, manjši bo tudi končni zaslužek, kar pomeni, da bo najcenejša rešitev gotovo nudila zelo slabe prodajne rezultate v primerjavi s profesionalno spletno trgovino. Poleg tega so stroški izdelave spletne trgovine le začetek in nikakor ne smemo pozabiti na druge stroške, ki so pri profesionalnih ponudbah pogosto že vključeni v ceno – registracija domene, spletno gostovanje, optimizacija spletnih strani, oglaševanje in podobno. Z izbiro celovite ponudbe postavitve spletne trgovine bomo za posamezne ugodnosti porabili manj denarja, kot če bi jih plačevali posamezno. Največja prednost investicije v profesionalno spletno trgovino pa se pokaže šele s časom – prodajni rezultati bodo dobri, obiskovalcev spletne trgovine bo veliko, vzdrževanje ne bo potrebno… Vse to vsakomur prihrani veliko časa in denarja, ki ju lahko porabi za kakšno drugo produktivno opravilo.

 

Ob porastu manj kvalitetnih spletnih trgovin vedno znova opažamo, da veliko boljše rezultate zagotavljajo profesionalno izdelane spletne trgovine, kar vedno znova dokazuje, da investicija v spletno trgovino ni le strošek, temveč naložba v nov dobičkonosen prodajni kanal. Splet je nenazadnje vedno bolj priljubljen med vsemi vrstami kupcev, zato je tudi izdelava spletne trgovine vedno bolj pomembno opravilo, ki ga je najbolje zaupati usposobljenim strokovnjakom.

Pojdi nazaj

Ekipa

EDsolution.si je agencija za spletne storitve, ki se ukvarja z zagotavljanjem optimalnih spletnih rešitev. Naša ekipa se zaveda, da si naše stranke zaslužijo naš čas in pozornost, zato vsaki stranki ponujamo visoko kakovostne izdelke. Naši cilji so vrhunska kakovost, doseganje odličnih prodajnih rezultatov in zadovoljstvo naših naročnikov.

Več o tem

Brezplačna analiza

Dovolite, da pregledamo ter analiziramo vašo spletno stran - BREZPLAČNO.

  • Analiza uporabniške izkušnje spletne strani
  • Analiza optimizacije spletne strani
  • Analiza Google adWords kampanje

Preizkusi

Hitri kontakt

EDsolution.si, spletne storitve

Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

 

GSM: 040 815 314

 

E-pošta: info@edsolution.si

Vizitka podjetja

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.