Potrebujemo spletno stran. Kaj sedaj?

Vaša spletna stran mora vašim strankam danes ponuditi »nekaj več,« biti morate bolj inovativni in bolj zanimivi kot ostali.


IZ POVPREČJA V NADPOVPREČJE


Nastop na spletu in izdelava spletne strani, ki bo efektivna ter konkurenčna, zahteva veliko razmisleka in načrtovanja, kar je vse prej kot lahka naloga.

Najprej se moramo vprašati zakaj potrebujemo spletno stran. Kakšen je cilj spletne strani?

Želimo:

 • privabiti nove stranke?
 • ostati v stiku z obstoječimi strankami?
 • podajati informacije svojim poslovnim partnerjem?
 • prodajati izdelke ali storitve prek spletne strani?
 • ….

Kdo je ciljna publika?

 • mladina?
 • poslovne stranke?
 • podjetja?
 • fizične osebe?
 • moški/ženske?
  Izdelava spletne strani


Nato je potrebno razmisliti o vsebini spletne strani: Kaj bo zanimalo obiskovalce? Katere informacije bodo pričakovali na vaši spletni strani?

Zabeležite si glavne teme, ki bi zanimale vaše potencialne obiskovalce spletne strani in iz njih naredite enostavno in logično navigacijo po spletni strani, kasneje pa izluščite še nekaj najbolj pomembnih sklopov informacij, za katere želite, da so vključene tudi na uvodni strani vaše spletne strani.

 

SKICIRAJTE VAŠO SPLETNO STRAN


Za izdelavo skice bo zadostoval že list papirja. Narišite posamezne elemente na papir – imejte v mislih, da mora biti spletna stran logična in enostavna za razumevanje. Elementi naj bodo postavljeni v smiselnem zaporedju (glava, jedro, noga). Vključiti pa je potrebno tudi tiste vsebinske elemente, ki so še posebej pomembni za vaše obiskovalce.


Skica, mockup, wireframe


Skica, mockup ali wireframe so zelo pomembni faktorji pri nastajanju spletne strani. Z njim razvijemo logično strukturo in navigacijo po spletni strani in povemo razvijalcem kje in na kakšen način so predstavljeni posamezni elementi na spletni strani. 

VSEBINA


Vsebina mora biti najprej razumljiva obiskovalcem, ne pa prilagojena zgolj spletnim iskalnikom! Usodna napaka, ki marsikoga stane potencialnega kupca, saj se ob neberljivem in zahtevnem besedilu človek kaj hitro premisli, da bi nadaljeval z brskanjem po vaši spletni strani in jo hitro zapusti. Z nekaj ključnimi besedami v besedilu lahko zelo dobro optimiziramo spletno stran in se obenem ne ujamemo v zanko odvečnega leporečja.
Več o optimizaciji spletne strani lahko najdete v tem članku.

Posebej pomembna je strateška uporaba fotografij na vaši spletni strani, saj kot pravi rek: Slika pove več kot tisoč besed. Uporabljati jih je potrebno za boljšo predstavo uporabnikov in ne samo kot okrasek, kjer je pač to prostorsko mogoče.

 

3, 2, 1.. ...WWW


Zgornje korake smo prehodili, pripravili vse ključne elemente, sedaj pa je čas, da vaša spletna stran začne nastajati in zaživi na svetovnem spletu.


Priporočamo, da za izdelavo vaše spletne strani najamete podjetje oz. strokovnjake, ki se s tem ukvarjajo profesionalno, saj vam bo s tem prihranjena marsikatera težava in zadrega, v veliko primerih pa celo kakšen dodaten evro. Veseli bomo, če bomo to lahko mi, saj se resnično potrudimo za vsako podjetje posebej, ekipa razvijalcev pa je strokovno usposobljena in pripravljena pomagati ter se prilagajati individualnim željam naših naročnikov, o čemer govorijo tudi zadovoljne stranke in ne nazadnje tudi naše reference.

Pojdi nazaj

Ekipa

EDsolution.si je agencija za spletne storitve, ki se ukvarja z zagotavljanjem optimalnih spletnih rešitev. Naša ekipa se zaveda, da si naše stranke zaslužijo naš čas in pozornost, zato vsaki stranki ponujamo visoko kakovostne izdelke. Naši cilji so vrhunska kakovost, doseganje odličnih prodajnih rezultatov in zadovoljstvo naših naročnikov.

Več o tem

Brezplačna analiza

Dovolite, da pregledamo ter analiziramo vašo spletno stran - BREZPLAČNO.

 • Analiza uporabniške izkušnje spletne strani
 • Analiza optimizacije spletne strani
 • Analiza Google adWords kampanje

Preizkusi

Hitri kontakt

EDsolution.si, spletne storitve

Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

 

GSM: 040 815 314

 

E-pošta: info@edsolution.si

Vizitka podjetja

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.